
Élelmiszeripari hulladékok hasznosítása
Forradalmasíthatják az élelmiszeripari hulladékok hasznosítását
Forradalmasíthatják az élelmiszeripari hulladékok hasznosítását
Már negyedik hónapja csökken az alapvető élelmiszercikkek nemzetközi piaci ára
Nem Jedlik Ányos találta fel, a retróhullámmal viszont újra népszerűvé vált.
A palackozott vizek további kategóriái, melyek részben természetes eredetűek, illetve azok alapanyagként történő felhasználásával készülnek:
Szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy víz minőségének ahhoz, hogy természetes ásványvíznek nevezhessék.
Amikor ásványvizet iszunk, el sem tudjuk képzelni, milyen kincset tartunk a poharunkban!
Nemcsak nyáron kell gondoskodni a megfelelő hidratálásról, hanem a hidegebb, fagyosabb hónapokban is, hiszen a testünk fő alkotóeleme attól még a víz marad.
A Víz Világnapja minden év márciusában kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk.
A szolgáltatott ivóvíz minősége szempontjából Magyarország megfelel az európai átlagnak, a legtöbb vizsgálandó paraméter esetén 99-100% a megfelelőség.
Tudta, hogy a vizet csaknem minden egyes használatkor módosítjuk?
Tiszta víz = élet, egészség, élelem, szabadidő, energia…
Nyár végén, a meleg időben sokan álmodoznak egy hideg fröccsről munka után. De hogyan is született meg ez a hűsítő találmány? "Legyen a szódavízzel vegyített bor neve fröccs." /Vörösmarty Mihály/
A mesterségesen elegyített, széndioxiddal dúsított vízről "szódavíz" elsőként 1767-ben hallhatott a világ. Magyarországon Jedlik Ányos volt az, aki 1828-29-ben új eredményeket ért el.
Egy tárgyi tévedésnek köszönhetően keletkezett a mai hungaricumnak számító szikvíz.